На українській сніданковій дискусії у Давосі українські лідери закликали підтримати ембарго на російські енергоносії

25 травня 2022, 14:15

 

Президент Володимир Зеленський розкритикував позицію Угорщини, яка заявляє, що для відмови від російської нафти їй необхідні значні кошти.

 

Раніше міністр закордонних справ Петер Сійярто заявив, що Європейська комісія спричинила проблему своєю пропозицією щодо ембарго на російську нафту, тож з боку Угорщини справедливо очікувати, що ЄС запропонує профінансувати інвестиції та компенсації за зростання цін, що потребує повної модернізації енергетичної системи Угорщини в сумі 15-18 млрд євро.

 

Президент України Володимир Зеленський під час Українського сніданку в Давосі заявив: «Ми дійшли до шостого пакету санкцій, у ньому ембарго на нафту. Всі кажуть: за цей час росія заробить 200 млрд доларів. За такі суми вони можуть купувати будь-яку зброю. Чи впроваджено шостий пакет? Ні. Чому? Угорщині щось не підходить. Щось з нафтою не те. Якось не так вони бачать світ».

 

Також на українській сніданковій дискусії міністр закордонних справ Дмитро Кулеба виступив з закликом ввести санкції проти росії.

 

«Санкції проти росії мають базуватись на простому принципі – вбити російський експорт, будь-то газ чи нафта, або будь-який товар, який росія продає світу. росію потрібно зупинити, щоб вона не мала можливості заробляти гроші на світовому ринку», - сказав Дмитро Кулеба.

 

У Комітеті з питань енергетики та житлово-комунальних послуг повністю підтримують слова Президента та очільника МЗС у зверненнях до світових лідерів щодо прийняття шостого пакету санкцій, який включатиме ембарго на імпорт російських енергоносіїв.