Засідання Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг

09 березня 2022, 11:37

 

Проект

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ 

засідання Комітету з питань

енергетики та житлово-комунальних послуг

10 березня 2022 р.

(у форматі відеоконференції)


1. Звернення до парламентів всіх іноземних держав, Європейського Парламенту і міжнародних парламентських асамблей щодо необхідності впровадження торговельних обмежень в сфері енергетики щодо Російської Федерації у зв’язку із військовою агресією Російської Федерації проти України.

 

2. Звернення до парламентів всіх іноземних держав, Європейського Парламенту і міжнародних парламентських асамблей щодо всесвітньої ядерної загрози, спричиненої захопленням та діями Російської Федерації на Чорнобильській, Запорізькій атомних електростанціях та дослідницькій ядерній установці «Джерело нейтронів» НЦ Харківський фізико-технічний інститут.

 

3. Звернення до Кабінету Міністрів України з пропозицією звернутися до Європейської комісії щодо сприяння прискоренню синхронізації ОЕС України з об'єднаннями енергетичних систем держав - членів Європейського Союзу (Європейське співтовариство операторів магістральних мереж в електроенергетиці ENTSO-E) та спрощення експортно-імпортних операцій з електричною енергією після проведення синхронізації.