Сергій Нагорняк здійснив робочий візит з метою ознайомлення із підготовкою ГЕС та ГАЕС до осінньо-зимового періоду.

09 жовтня 2024, 12:55

 Народний депутат України, член Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг, Голова підкомітету з питань енергозбереження та енергоефективності Сергій Нагорняк спільно з генеральним директором Укргідроенерго Ігорем Сиротою відвідав ГЕС та ГАЕС з метою ознайомлення із  підготовкою станцій до осінньо-зимового періоду, що в умовах війни набуває особливої значущості.
Важливим  завданням візиту було проаналізувати прозорість використання коштів державної компанії для відновлення пошкоджених та зруйнованих обстрілами обʼєктів енергетичної інфраструктури.

Під час відвідин окрема увага була приділена обговоренню виконання плану заходів, необхідних для забезпечення безперебійної роботи станцій взимку.

Було наголошено, що важливо посилити захист станцій  й своєчасно завершити всі необхідні роботи до настання холодів. Кожен день має вагоме значення, адже від рівня готовності об’єктів залежить не лише стабільність енергосистеми, але й енергетична безпека українців.

«Сьогодні ми повинні впевнитися в готовності наших стратегічних об'єктів до зимових викликів, адже енергетична безпека країни є пріоритетом номер один. Відновлення інфраструктури – це не лише фізичне відновлення споруд, але й відновлення довіри до енергетичної системи України», — зазначив Сергій Нагорняк.

Після огляду об’єктів відбулася нарада, на якій обговорено реалізацію інвестиційних проєктів та розвиток енергетичної інфраструктури. Висновки зустрічі підкреслили важливість злагодженої роботи всіх учасників процесу для стабільності енергетичної системи в умовах війни, де кожне рішення може впливати на життя мільйонів українців.