Рівень розрахунків за комунальні послуги знизився в силу об’єктивних обставин. Але щоб виробляти, наприклад, електроенергію, енергетичним компаніям необхідно купувати енергоносії – вугілля, газ, ядерне паливо. Відповідно, коли споживач не розраховується за електричну енергію, енергетичні компанії не мають коштів на купівлю енергоносіїв. Така ж ситуація і в інших компаніях і підприємствах, які надають споживачу газ, опалення, холодну і гарячу воду, здійснюють водовідведення.

 

Важливо, щоб розрахунки за газ, електроенергію і інші комунальні послуги здійснювались.

 

Про це заявив Голова Комітету Андрій Герус в ефірі єдиного телемарафону #UAРазом.

 

«Звичайно, багато споживачів постраждало внаслідок авіанальотів, ракетних ударів та артобстрілів, вимагати нормалізації платіжної дисципліни в такому випадку ми не можемо, - сказав Андрій Герус, - але до тих українців, які проживають в областях, де немає бойових дій, де зберігається робота підприємств, відповідно є виплати зарплат та пенсій, є заклик максимально оплачувати комунальні послуги. Тоді в нас будуть фінансові ресурси для закупівлі вугілля, газу і ядерного палива».

 

На думку Голови Комітету, оплата комунальних послуг є внеском в стабільну роботу української економіки, в укріплення держави. Також оплата комунальних послуг є гарантуванням їх безперебійного надання в наступному місяці.

 

«Хто має фінансову можливість, в кого зберігаються доходи – я закликаю оплачувати рахунки», - зазначив Андрій Герус.

 

Зазначимо, що збільшення тарифів на газ та електроенергію для населення, сектору теплокомуненерго та бюджетних установ на сьогодні не планується.


Повернутись до списку публікацій

Версія для друку